Så mye mer enn en alarm

Hva mer er Smart alarm?

Med Smart alarm har hjemmet flere sentrale funksjoner er automatisert – alarm, låser, lys, varme, videokamera, lyd og bilde.

I et smarthjem går ting av seg selv, uten at du hele tiden trenger å foreta valg og gjøre de samme tingene om og om igjen. Boligen forhåndsinnstilles akkurat slik du vil ha den. Resultatet? Du får et hjem med økt komfort og trygghet, samtidig som energiforbruket og strømregningen går ned. Og prikken over i-en: Alt styres ved hjelp av én app!

Alt i én app

Løsningen kan enkelt utvides til komplett Smarthjem – da har du sømløs automatisering og kontroll.

Du styrer lys, varme og solskjerming fra samme app. Du kan knytte sammen sensorer, termostater og lyskilder med egne, forhåndsdefinerte scenarier og tidsplaner.

Du velger og setter ønsket handlingsmønster: Når du taster inn koden på den elektroniske dørlåsen åpnes døra, alarmen går av, lyset går på, varmen justeres opp og Sonos begynner å spille fra favoritt-radiostasjonen din!

Smarthjem tilpasset din bolig

Med en komplett smarthusløsning fra Rackit og NorDan står du fritt til å koble til en rekke funksjoner i hele huset. Alt fra lyd og bilde til varmestyring, lysstyring, solblending mm.

Følg enkelt vår veiledning under. Velg hva du ønsker at ditt smarthus skal inneholde og vi gir deg en komplett pris. 

God planlegging er halve jobben

Anbefalt funksjonalitet rom for rom:

Ytterdører

En nøkkelfri hverdag er høyt verdsatt av smarthjembrukere. En elektronisk dørlås både forenkler hverdagen og øker sikkerheten. Vi anbefaler elektronisk dørlås samt smart dørtelefon til hoveddøra.

Systemet kan betjene flere låser, så du bør vurdere elektroniske låser også til bi-inngang, kjellerdør og eventuelt garasjedør.

Vi anbefaler også magnetkontakt på ytterdører som en viktig del av alarmen.

Velger du NorDan-dører og -vinduer kan du bestille våre sensorer og elektroniske dørlåser ferdig montert fra fabrikk.

Gang

Det er naturlig å plassere betjeningspanelet for boligalarmen i gang eller hall. Her kan du også velge å få et veggmontert touch-panel, slik at du i tillegg til alarm også kan betjene de andre Smarthjem-funksjonene i boligen. I tillegg bør det installeres røykvarsler.

Til smarthjemløsningen bør du videre velge smarte termostater og dimmere som alternativ til standard utstyr. Da vil du kunne styre både varmesoner og lyssoner i gangen.

Ofte er det også naturlig å plassere et wifi-aksesspunkt i gangen, som en del av boligens trådløse nettverk.

Stue og allrom

En film eller en fotballkamp blir enda bedre med et godt hjemmenettverk. Vi anbefaler at du monterer tv-skjermen rett på veggen med minimum to nettverkspunkt, samt en dobbel stikkontakt montert bak.

Dekoder, Apple TV og lydforsterkere bør plasseres i et Media Rack i teknisk rom.

Lydsoner anbefaler vi at du bruker integrerte tak- eller vegghøyttalere tilknyttet Sonos AMP. For å få god tv-lyd er vårt tips å installere Sonos ARC, eventuelt innfelte vegghøyttalere tilknyttet Sonos AMP. 

Av sikkerhetsprodukter må det installeres en røykvarsler samt bevegelsessensor for innbruddsalarm.

Du bør også velge smarte termostater og dimmere. Velger du NorDan-dører og -vinduer, kan du bestille sensorer og solskjerming ferdig montert fra fabrikk.

Kjøkken

Kjøkkenet er selve hjertet i en bolig. Her treffes familien til sosialt samvær, måltider og den gode samtalen. I tillegg brukes kjøkkenet til å gjøre lekser, til hjemmekontor osv. God wifi-dekning i dette rommet er viktig for at opplevelsen skal være best mulig.

Svært mange hvitevarer som leveres i dag, trenger nettverk for å fungere med tilhørende app. På kjøkkenet må det installeres en varmesensor i henhold til gjeldende brannkrav, og du bør vurdere bevegelsessensor for innbruddsalarm.

Du bør også velge smarte termostater og dimmere som alternativ til standard utstyr.

Glad i musikk? Å kunne lage god mat med favorittlåtene som selskap eller ha på rolig bakgrunnsmusikk når man har gjester, er ikke å forakte. Vi anbefaler at du skaper lydsoner ved å bruke integrerte takhøyttalere tilknyttet Sonos AMP.

Bad

Iblant har man god tid på badet. Da er det fint å kunne lytte til god musikk, nyheter eller kanskje en podkast. Og har du badekar, er det ekstra krydder å kunne høre favorittartistene fra integrerte takhøyttalere tilknyttet Sonos AMP.

Til Smarthjem-løsningen bør du også vurdere smart dimmer/bryter som alternativ til standard utstyr.

Soverom og «hjemmekontor»

Soverom er gjerne rom der bruk og behov varierer over tid. Barnerom blir til tenåringsrom og gjerne en liten studentbolig, for så å fungere som hjemmekontor når barna flytter ut. Derfor er det viktig å tenke langsiktig for denne typen rom og legge opp til minimum et nettverkspunkt.

Vi anbefaler selvsagt at du monterer røykvarsler på alle soverommene.

Til Smarthjem-løsningen bør du også vurdere smart dimmer/bryter som alternativ til standard utstyr.

TV Stue – Hjemmekino

Enten tv-opplevelsen venter i stuen eller på et eget rom, anbefaler vi at du monterer TV skjermen rett på vegg med minimum to nettverkspunkt samt en dobbel stikkontakt montert bak.

Dekoder, Apple TV og lydforsterkere bør plasseres i et Media Rack.

For å få en optimal tv- eller filmopplevelse, anbefaler vi at du installerer Sonos ARC som fronthøyttaler, Sonos Sub samt Sonos Move som bakhøyttalere, eventuelt innfelte vegg/takhøyttalere tilknyttet Sonos AMP eller hjemmekino-forsterker.

Av sikkerhetsprodukter må det installeres en røykvarsler samt bevegelsessensor for innbruddsalarm.

Til Smarthjem-løsningen bør du også vurdere smart dimmer/bryter som alternativ til standard utstyr.

Terrasser og uteareal

I finværet er det terrassen og hagen som gjelder – og med god wifi-dekning også her blir stemningen ute ekstra god. Å kunne grille med familie eller gjester samtidig som man hører på god musikk, eller bare nyte varmen fra sola med godlyd i bakgrunnen, er noe de fleste setter pris på. Vi anbefaler å montere utehøyttalere tilknyttet Sonos AMP. 

Ute-wifi er ellers nyttig på flere måter – både robotklipperen og bilen trenger wifi for å kunne styres fra app og få automatisk nedlasting av programvareoppdateringer. Og kanskje vil junior ha nettbrettet med seg opp i klatretreet?

Garasje

Det er også praktisk med elektronisk dørlås til inngangsdøra. Og oppbevarer du mye utstyr i garasjen, er det klokt å installere magnetkontakt på døra, garasjeporten og eventuelle vindu.

Ønsker du en pris?
Send oss en forespørsel

Tenk gjerne gjennom hvilke funksjoner i huset du har lyst til å automatisere. Fortelle oss om det er ny bolig, oppussing eller hytte. Sammen finner vi frem til den beste løsningen.

Du kan også ringe oss direkte på +47 51 52 00 50 eller sende oss en e-post til post@racikt.no
(Telefonens åpningstider er hverdager 08.00-18.00)

Dette bør du huske på

Anbefalte krav til funksjonalitet på teknisk infrastruktur.
God planlegging er halve jobben. Vi har forfattet en kort, nyttig oppsummering av hvilke funksjonskrav du bør stille til dine nye tekniske løsninger.


Smart Alarm

Minimumskrav:

Alarm:
Alarmsystemet skal være FG godkjent, alarmsentral (Gateway) skal ha nettverkstilkobling samt innebygget GSM-sender og batteri-backup for drift ved strømbrudd.
Alarmsystemet skal kunne tilknyttes alle kjente alarmsensorer som magnetkontakt (MK), bevegelse sensor (PIR), røykvarsler, varmesensor, vannsensor, tastatur, sirene, PIR kamera samt elektronisk dørlås.
Alarmsystemet skal valgfritt kunne tilknyttes alarmstasjon med utrykningstjeneste.
Alarmsystemet skal være en SmartAlarm som også kan styre lys, varme samt solavskjerming.

Notifikasjoner:
Systemet må gi aktiveringspåminnelser.
Se hvem som har aktivert eller deaktivert systemet – få et bilde av aktiviteten.

Få varsel ved en alarmhendelse..
Få melding om det oppdages bevegelse eller hvis en bestemt dør eller et vindu åpnes eller forlates ulåst når den ikke skal være det.

Interaktiv sikkerhet:
Krav om aktivering og deaktivering av systemet fra hvor som helst, kontroll av systemets status, og vise nylige aktiviteter hjemme ved hjelp av en smart hjem sikkerhets app. Gi hver bruker en unik kode, og vise logg på alle aktiviteter i systemet. 

Smartstyring:
Systemet må ha mulighet til å lage scener, regler og tidsplaner for å automatisere smarte funksjoner.

Smartlys og varmestyring

Med smart lys og varmestyring skal du kunne:

Styre lys individuelt, eller som en gruppe. Enkelt kunne endre lysscenariene og lagre ønskede lysstyrker.

Lysene skal kunne styres med tids innstilling, samt ved hjelp av lysfølere eller bevegelsessensorer.
Termostatene skal automatisk kunne regulere innetemperatur i henhold forhåndsdefinerte scenarier.
Ved åpne ytterdører og vinduer over fastsatt tid, skal man også kunne automatisk skru av varmekilder.
Du skal kunne knytte sammen termostater og belysning for på et smartere og mer responsivt sett kunne spare energi, justere lys og temperaturinnstillinger med automatiserte tidsplaner.
Lage enkle regler for å ha et ekstra lag med smart automatisering basert på systemaktivitet.
Justere lys og termostater hjemmefra eller mens du er borte, med full kontroll med en mobilapp eller hvilken som helst datamaskin.

Hjemmenettverk

Et riktig dimensjonert nettverk krever både kablede nettverkspunkt og Wi-Fi soner. 

Sentralutstyr og plassering:
Vi anbefaler at du velger et Media Rack for terminering av alle nettverkspunkt i boligen. Media Racket blir et samlingspunktet for alle dine tekniske enheter som alarm og smart hjem sentraler, switcher, rutere, dekodere og forsterkere. Da sikrer vi montering og bruk på en sikker og fagmessig måte.
Størrelsen på Media Racket beregner du så det blir plass til det utstyret du skal ha inn i boligen nå, samt også litt ekstra plass for fremtidige løsninger.

Wi-Fi:
Få optimal Wi-Fi-dekning utendørs og innendørs med Unifi-aksesspunkt. Den optimale wi-fi løsningen får du ved er å trekke fram nettverkskabel strategisk plassert i boligen og sette opp Wi-Fi aksesspunkt.
Vi anbefaler UniFi AP (Aksess Punkt) løsningen for å øke rekkevidden for et trådløst nettverk. Du kan enkelt fra medfølgende applikasjon sette opp gjestenettverk, dedikert nett for barna med foreldrekontroll, alt i samme løsning. Trygt og profesjonelt.

Lyd og bilde

Skap et usynlig lydanlegg samtidig som du velger en løsning hvor du enkelt kan styre favorittstrømmetjenestene dine i alle rom. Her er god planlegging viktig, sørg for tilstrekkelig med høyttalere med riktig plassering i vegg og tak. Stue, terrassen, bad, og surroundlyd til TV stuen Med Sonos In-Ceiling – In wall og Outdoor høyttalere fra Sonance tilknyttet Sonos Amp får du briljant lyd uten at det går på bekostning av plass eller design.

Det er en kolleksjon av arkitektoniske høyttalere som er optimalisert for Amp. Det åpner for Trueplay™, som tar hensyn til størrelsen, utformingen og innredningen av rommet der høyttalerne er plassert, og justerer automatisk for best mulig lyd.
Ta kontakt med oss for å få tips og råd om høyttalerplassering og antall for det beste resultatet.

Synes du det er komplisert med Smarthus?

Du kan ta det helt med ro. Vi er her for å hjelpe deg og vil følge deg hele veien fram til du har et smarthjem som er skreddersydd deg og dine behov. Det er bare å glede seg!

Snakk med oss på:
51 52 00 50

Ofte stilte spørsmål

Vi har forhandlere i store deler av landet. Se finn din forhandler
link. Hvis du ikke finner en forhandler nær deg så kan vi være
behjelpelige ta kontakt så finner vi en løsning.

Vi kan sammen med våre forhandlere levere et meget komplett
produktspekter. Ønsker du mer skreddersøm så ordner vi
normalt dette.

De fleste av våre produkter krever at du er autorisert elektro
installatør, så vi anbefaler deg å benytte våre fagfolk til gjennomføring av
installasjonen.

Vi har satt sammen de markedsledende produktene vi mener er de beste
når det gjelder funksjonalitet, kvalitet samt verdi for pengene.

Ja, vi prosjekterer en løsning til deg ferdig montert tilpasset dine behov.

En komplett løsning tar fra 1 til 5 dager å montere alt etter omfang
å hva du ønsker utført. Dette avtales i hvert enkelt tilfelle.

Ja løsningen kan enkelt utvides i etterkant, da mange av produktene
kommuniserer trådløst. Det viktigste er at du tilrettelegger kabel
infrastrukturen til de produktene som krever kabel.
Eks. integrerte høyttalere..

Rackit er et byggesett, hvor en enkelt tilpasser ønsker, økonomi og
funksjonalitet i hvert prosjekt.

Alarm og hjemme automasjon har et lite abonnement en må betale
pr. mnd. Ut over basis abonnementet velger du selv om og når du
ønsker å være tilknyttet alarmstasjoner med utryknings tjenester.

Rackit forhandlerne har alle garanti ansvar for de tekniske installasjonene,
ved problemer tar du direkte kontakt med din leverandør.
Utfordringer med tjeneste falskalarm med mer tar du direkte kontakt med
Avarn Security eller Brannvesenet.