NorDan inngår partnerskap med smarthus-selskapet Rackit

Nordan og Rackit i samme hus

Stavanger, 15. november 2019:

Tech-selskapet Rackit får inn landets største dør- og vindusprodusent NorDan på eiersiden. Sammen skal de skape en ny standard innen boligbygging, sikkerhet- og smarthusteknologi.

 

Det Stavanger-baserte selskapet Rackit har inngått en strategisk samarbeidsavtale med NorDan. Målet er å styrke satsingen på produkter og tjenester innen smarte boliger – og bygg. Rackit har utviklet en komplett smarthusløsning, hvor alt av nettverk, sikkerhet, alarmer, lyd og lys i boligen kan samkjøres og styres via en app på mobilen.

 

Gründerselskap med lang erfaring

– Vi er forholdsvis nystartet selv om vi har lang fartstid fra bransjen, så vi er svært glade for å få inn NorDan på eiersiden. Det gir oss trygget og stabilitet for videre vekst, samtidig som det åpner mange nye dører for oss, sier administrerende direktør i Rackit, Petter Falch Pedersen.

Rackits direktør, Petter Falch Pedersen

Rackits administrende direktør, Petter Falch Pedersen

– Rackit har utviklet et spennende konsept, og vi ser at våre smarte dører, vinduer og tilvalgsprodukter passer godt inn i systemet til Rackit. NorDan har som klar strategi å være ledende innen utviklingen av smarte bygg. Og vi har nå funnet en partner som passer godt inn i vår satsing fremover, sier administrerende direktør Trond Magnar Unhammer i NorDan.

NorDans administrerende direktør Trond Magnar Unhammer

NorDans administrerende direktør, Trond Magnar Unhammer

Samarbeid med Alarm.com

Rackits teknologi bygger på plattformen til Alarm.com – ett av verdens største selskaper innen sikkerhet og smarthus. Dette gjør at systemet er kvalitetssikret og driftssikkert. Dermed kan det raskt integreres mot nye fremtidige produkter og tjenester innenfor smarte hjem.

Rackit har patentert Rackit MediaRack, som samler alle boligens nåværende og fremtidige produkter og løsninger innenfor kommunikasjon, nettverk, sikkerhet, automasjon, lyd og bilde fysisk i huset. Selskapets system er også integrert for styring av blant annet Apple, Google, Sonos, Nest i tillegg til en rekke andre smartprodukter.

– Vi opplever sterk vekst, og jobber nå med flere langsiktige kontrakter. Sammen med NorDan kan vi nå levere et komplett smarthjem og en sikkerhetsløsning som fungerer 100 prosent på samme plattform og applikasjon, sier Petter Falch Pedersen.

Framover vil NorDans produkter som vinduer, dører og screens bli en del av plattformen til Rackit via integrerte sensorer.

– Vi merker en klar trend. Folk i inn- og utland blir mer og mer opptatt av å kunne styre og ha kontroll over hjemmet sitt på en enkel og grei måte. Derfor går vi nå inn på eiersiden i dette innovative selskapet, sier Trond Magnar Unhammer.

 

Fakta om Rackit

Rackit AS ble grunnlagt i Stavanger i 2017, har i dag syv ansatte. Selskapet er en komplett utvikler og leverandør av produkter og tjenester innenfor smarthjem, sikkerhet og tjenester til bolig og bedrift. Gründerne av selskapet har lang erfaring fra sikkerhet- og telekombransjen.

Grunnlaget for selskapets konsept er det patenterte Rackit MediaRack. Det fungerer som et sikkert og ryddig samlingspunkt for alle boligens nåværende og framtidige produkter og løsninger innenfor kommunikasjon, nettverk, sikkerhet, automasjon, lyd og bilde.

NorDan har nå gått inn på eiersiden med en aksjeandel på 20 prosent.

 

Fakta om NorDan

Norges største vindus- og dørkonsern er familieeiet. Virksomheten ble startet på Moi i 1926. Konsernet har totalt ti fabrikker i Europa og 25 salgsteam med omlag 1800 medarbeidere. NorDan AS er en del av Nordan Gruppen. Konsernet omsatte i fjor for i overkant av 2,6 milliarder kroner. NorDan AS utgjør i underkant av 50 prosent av konsernets omsetning.

Selskapet har bransjens bredeste utvalg av dører og vinduer, og NTech Passiv 0,7 er Svanemerket og har bransjens beste isolasjonskrav. ID Lock AS er et selskap eid av NorDan Gruppen. Selskapet utvikler nøkkelfrie, smarte dørlåser og er et satsingsområde innen utvikling av Smarte Bygg.

 

Pressehenvendelser

For pressehenvendelser, ta kontakt med:

• Rackit AS, administrerende direktør, Petter Falch Pedersen, tlf. 928 45 927
• NorDan AS, administrerende direktør, Trond Magnar Unhammer, tlf. 901 79 201