Ny regler

Vi forventer ikke at du er husets IT-teknikker

Nye regler for hjemmenettverk i alle nye boliger

Det er kommet nye lover og standarder for hjemmenettverk til boliger. Bredbåndutbyggingsloven samt NEK 700-serien sikrer deg som boligkjøper en langt høyere kvalitet og bedre infrastruktur for hjemmenettverk enn tidligere.

Tilgang til kablet nett i alle oppholdsrom

Nå kreves det nettverkspunkt i alle oppholdsrom. Dette gjelder både stue, kjøkken, soverom og tv-stue, hvor man nå må legge opp føringsveier til hjemmenettverk som standard. Dette er bra! Nå vil boligen din være klar for morgendagens tv-løsninger, spillkonsoller og andre nettløsninger som krever høy stabilitet og båndbredde.

I tillegg vil det i de neste årene komme en lang rekke produkter som henter strøm direkte fra nettverkspunktene i veggen (via «PoE»). Vi snakker alarmsystemer, trygghetsalarmer, adgangskontroll, tvdekodere, Apple tv, mobiltelefoner og enda mer. Dette vil gi en langt bedre driftsstabilitet, og det vil øke brannsikkerheten.

Enklere for alle huseiere

Nå slipper du å være ”IT-spesialist”.

Tidligere måtte du på eget initiativ ta ansvar for hjemmenettverket i den nye boligen din. Nå er infrastrukturen på plass, og leverandørene står klar til å levere smarte, framtidsrettede løsninger.

Vi hjelper deg også med å installere wifi aksesspunkter i boligen, slik at du er sikret optimal wifi-dekning og båndbredde. Husk at også garasje og uteområde rundt huset er viktig – både robotklipperen og bilen trenger tilgang til nett for å kunne oppdateres og styres. Det er heller ikke dumt å kunne spille favorittmusikken trådløst på terrassen.