Hva er viktig å tenke på når bygge nytt

Skal du bygge nytt, må du allerede tenke smart

Utviklingen av smarte løsninger for private hjem skjer i rekordfart. Noen av smart løsningene må installeres i boligen i henhold til gjeldende lover og forskrifter. Andre løsninger leveres tilpasset boligeiers egne ønsker og behov. Rackit samler flere av boligens påkrevde og ønskede tekniske funksjoner i en komplett løsning. For den som skal investere i et smarthjem, er det ikke enkelt å gjøre rette valg for fremtiden. Derfor er det viktig at husets tekniske infrastruktur er en integrert
del av huset fra start. Da sparer en masse installasjonskostnader i etterkant og sikrer at huset kan koble seg til alt av komponenter og funksjoner ved behov.

Hvilke smarthusløsninger finnes?

Det finnes mange løsninger på markedet. Ikke alle er godkjente etter dagens krav, men generelt finnes det tre former for praksis ved valg av smarthus-løsninger. Profesjonelt installerte og sertifiserte løsninger.

Profesjonelt installerte og sertifiserte løsninger
Gir full fleksibilitet av valg av tjenester og produkter og er integrert som en del av husets infrastruktur. Leverandør sikrer drift av plattformen slik at tilkoblede komponenter fungerer tilfredsstillende.

Lukkede smarthus-løsninger
Løsning blir profesjonelt installert, men er ikke en naturlig del av husets påkrevde infrastruktur og er begrenset til produsentens egne produkter og tjenester.

Enkeltkomponenter en installerer selv
Enkeltkomponenter som alle kan installere og selv stå til ansvar for. Varierende kvalitet og hvor ulike styringssystem ikke fungerer sammen. Disse løsningene er heller ikke alltid positivt om bolig skal selges.

Bygg fra grunnen

Valg av smarthus-løsning starter fra husets infrastruktur. Et komplett hjemmenettverk til alle oppholdsrom gjør det enkelt å koble til husets fremtidige behov for funksjoner.

Ryddig nettverksstruktur gjør hjemmet trygt, effektivt og praktisk for videre fremtid.

Med god planlegging får du en komplett løsning uten løse komponenter og ledninger.

Ofte stilte spørsmål Bedrift

Her er noen spørsmål som flere lurer på. Dersom du har andre spørsmål, kan du gjerne kontakte oss direkte